onsdag 14 maj 2008

Anmäld till Majracet

Nu är jag anmäld till det så kallade ”Majracet” i Söderhamn den 24 maj, en tävling som arrangeras av Smk Söderhamn. Eftersom jag hade så otroligt roligt på tävlingen i Örebro så vill jag inte missa denna tävling. Skall också bli roligt att få testa banan i Söderhamn då många av mina klubbkamrater har pratat gott om den. Har varit inne på klubbens hemsida och tittat en del på bilderna på den nyrenoverade banan och den ser ut att kunna erbjuda en del rolig körning. Här finns en del ordentliga hopp som säkert kan bli svåra att bemästra under tävlingen. På banan finns också en "plåtdubbel" som ser väldigt intressant ut (jag tar mig friheten att publicera en bild på plåtdubbeln från klubbens hemsida här på min blogg).

Eftersom det mesta fungerade ganska bra under tävlingen i Örebro kommer jag inte göra några stora förändringar till denna tävling. Mina ”Orion Rocket Pack” skall löddas om så att jag kan använda dem i urladdaren. Dessa kommer att vara godkända på tävlingen och jag kommer att använda dem under något kval. Två stycken Proline Bow Tie däck skall också beställas. Har kört en del med det däcket på ”fotbollsplanen” och tycker om dess egenskaper. Skall samtidigt beställa lite nya reservdelar. Stötdämparfäste bak saknar jag efter Örebro och så skulle jag behöva några brickor till differentialen. Har lite kärv ekonomi förtitillfället och får försöka hitta en budgetnivå på mitt tävlande.

Om det är möjligt på banan i Söderhamn skall jag satsa på en lite mer aggressiv körstil än den jag hade i Örebro. Borde försöka få upp farten lite mer och inte vara så rädd för att göra misstag. Inför kvalen och finalerna i Örebro satsade jag på en säker körstil för att minimera misstagen. Detta resulterade att jag hellre drog ner på farten på vissa partier på banan än gasade på. Men sen hamnade jag också långt bak i resultatlistan! Måste också komma på ett sätt att få kontroll på mina tävlingsnerver. Tips någon?

Smk Söderhamn hemsida finns på: www.eletric-buggy.blogspot.com

2 kommentarer:

Daniel Tenvall sa...

Att satsa på en mer "aggresiv" körstil är det sämsta du kan göra :)

Varje miss där du går brett ut i kurvan eller lägger dig på tak kostar mer än vad du förlorar på att köra lungt. Sikta istället på att hålla spåret och inte lägga dig på tak en enda gång under hela dagen, klarar du det så kommer det gå galant även om du inte har värsta tempot. Det finns ett par utryck som värlsmästare inom RC har muntat:

Less is more...
dirt is equalizer..

Sen finns ju även "better safe then sorry" som stämmer bra in på racing!

Väl mött i söderhman"!
/Tang

Kris sa...

Tack för tipset Tang! Skall försöka hålla mig lugn i Söderhamn.