tisdag 31 maj 2011

Gubben i lådan

Det blev plötsligt för mycket grejer till bilarna så det var dags att köpa en ny väska till allting. Det var inget fel på min gamla bilväska, den grå på bilden, så den ville jag behålla. Istället ville jag ha något att förvara reservdelar och större verktyg, typ lödkolv. Var först inne på en ny bilväska från Kyosho men tycker faktiskt att de, liksom alla andra företag som tillverkar dessa väskor, är dyra. Så jag började söka efter något annat och hittade till sist Verktygslåda Magnum PlusJula. Kostar 199 kronor och fungerar, för mina behov, klockrent.

Nu är det bara till att hitta en väska för däcken också. SC-däcken tar en massa plats. Har funderat på den HÄR team C-väskan, som Team MicroRacing saluför. Den är helt okej i pris.

Ett övre fack med möjlighet att ha saker som inte skramlar när man öppnar locket.

Verktygslådan har en stor innerlåda där man får plats med en massa mindre reservdelar. De större reservdelarna får man ha i själva lådan, tillsammans med fälgar och lödkolv.

Nu hade det varit trevligt att avsluta det här inlägget med en länk till Hans Alfredson och Martin Ljungs sketch "Gubben i lådan", men den hittade jag inte på internet. Strunt samma, rolig är den i alla fall.

söndag 22 maj 2011

Warm Up Worlds III

Warm Up Worlds är avslutat och ingen svensk tog sig till A-final i 4WD. Bäste svensk blev David Ronnefalk, som vann båda sina B-finaler och därmed kom på en elfteplacering. Ett mycket bra resultat med tanke på det starka startfält som körde detta race i Finland. Tittar man lite närmare på tiderna ser man också att Davids tider i finalerna hade räckt långt i A-finalen. I första B-finalen körde han 13 varv och 5:13.955 och i andra B-finalen 13 varv och 5:09.549. Den senare tiden skulle ha räckt till en fjärdeplacering i den första A-finalen och nästan en tredjeplacering i andra och en femteplacering i sista finalen. Inte dåligt.

Placeringarna i A-finalen 4WD var följande:

1. Lee Martin (UK)
2. Neil Cragg (UK)
3. Ryan Cavalieri (USA)
4. Jörn Neumann (Tyskland)
5. Jared Tebo (USA)
6. Hupo Hönigl (Österrike)
7. Joseph Quagraine (Finland)
8. Ryan Maifield (USA)
9. Ari Heinonen (Finland)
10. Tom Cockerill (UK)

Viktor Wilck körde liksom David B-final och placerade sig på sjätteplacering. Oskar Levin och Otto Ausfelt körde C-final och placerade sig på de fina placeringarna 5 respektive 6. Verkligen bra placeringar.

Placeringarna i A-finalen 2WD var följande:

1. Darren Bloomfield (UK)
2. Ryan Cavalieri (USA)
3. Jared Tebo (USA)
4. Lee Martin (UK)
5. Ryan Maifield (USA)
6. David Ronnefalk (Sverige)
7. Mike Truhe (USA)
8. Neil Cragg (UK)
9. Jörn Neumann (Tyskland)
10. Brent Thielke (USA)

Davids placering i A-finalen är grymt imponerande. Men också Oskar Levin gjorde en bra B-final och körde in på en fjärdeplacering och Otto Ausfelt på en tiondeplacering i samma final.

Europeerna kan nu åka hem med lite råg i ryggen inför VM medan förarna från USA har ett och annat att tänka på. Trodde nog att Jared Tebo, Ryan Maifield, Ryan Cavalieri och Dustin Evans skulle vara överlägsna, men de verkar ha fått kämpat för de placeringar de nu fick. Framför allt Dustin Evans har nog ett och annat att tänka på, D-final i 4WD och B-final i 2WD. Han hade nog räknat med att vara snabbare.

17-24 juli går VM och utgår man från resultaten från dessa två dagar på Warm Up Worlds borde det vara möjligt med någon eller några svenska förare i både A- och B-finaler när det gäller 2WD och 4WD.

Alla resultat går att hitta HÄR.

Video från A-finalerna i 2WD och 4WD finns HÄR.

lördag 21 maj 2011

Warm Up Worlds II

Arrangörerna av Warm Up Worlds har mycket förmånligt fixat både video- och text-stream. Gå in på deras hemsida som finns HÄR och tryck på LIVE. Det är begränsat vad man ser av banan, men bättre än ingenting. Och gratis! Dessutom är arrangörerna snabba med att skriva ut resultaten.

Bästa svensk inför finalerna är David Ronnefalk, som kört in på en sjundeplacering. Med tanke på att det är 2WD, vilket inte varit Davids starkaste gren, är det grymt bra. Man kan alltid hoppas att han nu blivit lika bra i 2WD som i 4WD. I finalen kör han mot en massa stora namn, som Jared Tebo (1), Darren Bloomfield (2), Ryan Maifield (3), Mike Truhe (4), Ryan Cavalieri (5), Lee Martin (6), Neil Cragg (8), Brent Thielke (9) och Jörn Neumann (10). Andra svenskar som gjort bra ifrån sig är Otto Ausfelt (16) och Oskar Levin (19). Svenskarna har farten, nu är det bara hoppas att de håller ihop i sina respektive finaler.

Tebo ser ut att vara stark och TQ:ar som vanligt. Har dock haft lite varierande resultat i de olika kvalen. Nu får vi se om han kan hålla ihop sin körning under de tre finalerna.

Och till sist; jag önskar att man hade kopplat ljudet på stream:en direkt till speakern, så att man hörde honom bättre. Då skulle det vara en nästa perfekt video-stream.

fredag 20 maj 2011

Warm Up Worlds I

I helgen körs Warm Up Worlds i Vasa, Finland. Och tittar man på deltagarlistan är nästan alla stora där. För att ta några exempel så står följande med i deltagarlistan: Neil Cragg (UK), Lee Martin (UK), Shin Adachi (Japan), Ryan Maifield (USA), Ryan Cavalieri (USA), Hupo Hönigl (Österrike), Jörn Neumann (Tyskland), Jared Tebo (USA). Från Sverige har vi bra uppslutning med David Ronnefalk, Otto Ausfelt, Oskar Levin med flera. Några namn som saknas, men som säkert dyker upp till själva VM är Hayato Matsuzaki (vinnare av 2WD när VM hölls i Japan 2007) och, så klart, Atsushi Hara.

Om man nu skall heja på någon så kommer jag heja på David Ronnefalk och Oskar Levin, de har goda chanser att ta bra placeringar. Skulle inte bli förvånad om de kör A-final i 4WD respektive 2WD. Som vinnare av allt satsar jag mina pengar på Jared Tebo. Han är alltid snabb och säker, och kan han bara hålla ihop i finalerna har han goda chanser att ta hem både 2WD och 4WD.

För övrigt hittade jag en video på Youtube (se ovan), där Joe Pillars, Team Kyosho manager, pratar lite om Kyoshos bilar. Joe är själv en väldigt bra förare och hängde med bra i VM 2007. Det är en intressant video eftersom det ger en inblick i hur de här killarna i USA förhåller sig till motorsporten. Och kanske ger den också svar på varför de har så många som är bland de bästa.

Nu får man bara hoppas att det kommer lite bra Youtube-videor från Warm Up Worlds.

söndag 15 maj 2011

Nu har det börjat

Denna helg har sommarens utesäsong börjat på allvar. Igår lördag kördes SommarCupenÖrebro RBC fina bana och idag körs Sydcupen-serien hos SMK Helsingborg. Var själv anmäld till den senare i både 1:10 Offroad 4WD och 1:10 Short Course Stock, men en kraftig förkylning har satt stopp för min medverkan. Så nu sitter jag hemma och slickar mina sår. Såg verkligen fram emot denna tävling; att köra ute, få testa banan i Helsingborg, börja köra 4WD igen. Trist. Hade laddad upp med Caliber-däck till både 4WD:en och SC:en samt en ny transponder (inköpt hos Team MicroRacing). Nu blir det att se fram emot deltävling 2 i Sydcupen-serien den 25 juni, som då körs på TMK Raceway (Onslunda).

På SommarCupen i Örebro blev placeringarna:

1:10OR 2WD
1. Mikael Johansson MHF Skarpnäck
2. Niclas Månsson MHF Skarpnäck
3.Tommy Bergfeldt MRC Hudik

1:10OR 4WD
1. Mikael Johansson MHF Skarpnäck
2. Magnus Vässmar MK Eskil
3. Matttias Forsberg MHF Skarpnäck

Grattis Mikael!

Säsongens tävlingar i SommarCupen ligger nu också i Racekalendern här bredvid.

torsdag 5 maj 2011

Foam Inserts

Fälgarna till Kyoshos Ultima SC-R har den egenheten att det krävs två stycken ilägg för att få rätt på däcket, ett större och ett lite mindre. När man köper däck från bland annat Proline följer oftast båda iläggen med och allt är frid och fröjd. Men, det finns ett men här, det har hänt att det mindre ilägget saknas och då står man där och inte kan limma klart sitt däck till racet eller träningen. Proline säljer de här iläggen och för att föregå förargelsen av att inte kunna få klart däcken har jag köpt på mig några stycken om-ifall-att-ilägg. Har faktiskt ett par däck liggande som saknade ilägg när jag köpte dem, så nu kan jag fixa dem. Mina ilägg är inköpta på ReservdelsRC, men kan tas hem i alla butiker som säljer Proline.