fredag 20 maj 2011

Warm Up Worlds I

I helgen körs Warm Up Worlds i Vasa, Finland. Och tittar man på deltagarlistan är nästan alla stora där. För att ta några exempel så står följande med i deltagarlistan: Neil Cragg (UK), Lee Martin (UK), Shin Adachi (Japan), Ryan Maifield (USA), Ryan Cavalieri (USA), Hupo Hönigl (Österrike), Jörn Neumann (Tyskland), Jared Tebo (USA). Från Sverige har vi bra uppslutning med David Ronnefalk, Otto Ausfelt, Oskar Levin med flera. Några namn som saknas, men som säkert dyker upp till själva VM är Hayato Matsuzaki (vinnare av 2WD när VM hölls i Japan 2007) och, så klart, Atsushi Hara.

Om man nu skall heja på någon så kommer jag heja på David Ronnefalk och Oskar Levin, de har goda chanser att ta bra placeringar. Skulle inte bli förvånad om de kör A-final i 4WD respektive 2WD. Som vinnare av allt satsar jag mina pengar på Jared Tebo. Han är alltid snabb och säker, och kan han bara hålla ihop i finalerna har han goda chanser att ta hem både 2WD och 4WD.

För övrigt hittade jag en video på Youtube (se ovan), där Joe Pillars, Team Kyosho manager, pratar lite om Kyoshos bilar. Joe är själv en väldigt bra förare och hängde med bra i VM 2007. Det är en intressant video eftersom det ger en inblick i hur de här killarna i USA förhåller sig till motorsporten. Och kanske ger den också svar på varför de har så många som är bland de bästa.

Nu får man bara hoppas att det kommer lite bra Youtube-videor från Warm Up Worlds.

Inga kommentarer: