söndag 22 maj 2011

Warm Up Worlds III

Warm Up Worlds är avslutat och ingen svensk tog sig till A-final i 4WD. Bäste svensk blev David Ronnefalk, som vann båda sina B-finaler och därmed kom på en elfteplacering. Ett mycket bra resultat med tanke på det starka startfält som körde detta race i Finland. Tittar man lite närmare på tiderna ser man också att Davids tider i finalerna hade räckt långt i A-finalen. I första B-finalen körde han 13 varv och 5:13.955 och i andra B-finalen 13 varv och 5:09.549. Den senare tiden skulle ha räckt till en fjärdeplacering i den första A-finalen och nästan en tredjeplacering i andra och en femteplacering i sista finalen. Inte dåligt.

Placeringarna i A-finalen 4WD var följande:

1. Lee Martin (UK)
2. Neil Cragg (UK)
3. Ryan Cavalieri (USA)
4. Jörn Neumann (Tyskland)
5. Jared Tebo (USA)
6. Hupo Hönigl (Österrike)
7. Joseph Quagraine (Finland)
8. Ryan Maifield (USA)
9. Ari Heinonen (Finland)
10. Tom Cockerill (UK)

Viktor Wilck körde liksom David B-final och placerade sig på sjätteplacering. Oskar Levin och Otto Ausfelt körde C-final och placerade sig på de fina placeringarna 5 respektive 6. Verkligen bra placeringar.

Placeringarna i A-finalen 2WD var följande:

1. Darren Bloomfield (UK)
2. Ryan Cavalieri (USA)
3. Jared Tebo (USA)
4. Lee Martin (UK)
5. Ryan Maifield (USA)
6. David Ronnefalk (Sverige)
7. Mike Truhe (USA)
8. Neil Cragg (UK)
9. Jörn Neumann (Tyskland)
10. Brent Thielke (USA)

Davids placering i A-finalen är grymt imponerande. Men också Oskar Levin gjorde en bra B-final och körde in på en fjärdeplacering och Otto Ausfelt på en tiondeplacering i samma final.

Europeerna kan nu åka hem med lite råg i ryggen inför VM medan förarna från USA har ett och annat att tänka på. Trodde nog att Jared Tebo, Ryan Maifield, Ryan Cavalieri och Dustin Evans skulle vara överlägsna, men de verkar ha fått kämpat för de placeringar de nu fick. Framför allt Dustin Evans har nog ett och annat att tänka på, D-final i 4WD och B-final i 2WD. Han hade nog räknat med att vara snabbare.

17-24 juli går VM och utgår man från resultaten från dessa två dagar på Warm Up Worlds borde det vara möjligt med någon eller några svenska förare i både A- och B-finaler när det gäller 2WD och 4WD.

Alla resultat går att hitta HÄR.

Video från A-finalerna i 2WD och 4WD finns HÄR.

Inga kommentarer: