söndag 3 april 2011

EOS dag 3

Euro Offroad Series Pilot Event är avslutat och söndagens finaldag bjöd på många, många höjdpunkter. Publiken hittade till Onslunda och fick se tajt RC-racing när den är som bäst. På bilden är det Jörn Neumann som TQ i SC 4WD med sin Durango och kunde i finalerna också köra hem vinsten. Men det var många förare som pressade på. Ryan Cavalieri visade upp en spektakulär körning och pressade sin SC10 4x4 från Team Associated nått helt otroligt. Men han gjorde några för många missar och slutade trea. Istället knep Hupo Hönigl andraplatsen, också han med en SC från Durango.

Men det var Oskar Levin som publiken hade kommit för att titta på. Applåderna och jublet steg märkbart när hans namn nämndes under presentationen av förarna inför A-finalen i 2WD. Han höll också ihop sin körning i de tre finalerna och fick till en topp-placering; fyra med en massa stora RC-namn under sig. I 4WD körde han sen in på en mycket fin sjundeplats. Stort grattis Oskar! Bäste svensk i 4WD blev David Ronnefalk på en femteplats. Imponerande!

Själv har jag haft otroligt roligt i tre dagar med det bästa race-stämningen man kan tänka sig. All heder går till Scotty Ernst och Uwe Rheinard för att de dragit ihop detta och att gett allt under tre dagar för att göra EOS till ett otroligt event. Scotty Ernst var helt fantastisk i sina kommentarer under alla racen och med kontakten med förarna mellan racen. Hans mål var att skapa en bra stämning och han lyckades. Men utan alla eldsjälar i Tomelilla Motorklubb hade de inte lyckats, de såg till att allt fungerade hela tiden och fixade alla problem snabbt. Snyggt jobbat!

Inga kommentarer: