söndag 2 november 2008

Vinterträning I

Nu började äntligen inomhusträningen! Skönt att få vara igång igen och köra lite rcbuggy. Senast jag körde var den avslutande Sverige Cup-tävlingen i Sjöbo i mitten av september, så det är ett tag sedan. Var en del folk nere på klubben den här söndagen. Bland annat rastade Thomas Pettersson sin ombyggda Associated RC18 med TEK18X conversion. Det gick fort. Han låg på 13- och 14 sekunder per varv medan vi som körde 2wd 1:10 sällan kom under 17 sekunder på banan som var utlagd under söndagen. Thomas ombyggnad kan följas på hans blogg som finns HÄR.

Har fixat till RB 5:an för körningen inomhus. Många plastdelar är bytta och bilen känns nästan som ny. Skall under vintern renovera stötdämparna och fixa ny kaross. Chassit får sitta på. Hoppas, hoppas det håller för vinterns tuffa körningar. Blir ett nytt till sommaren. Har också satt på 2008 conversion kit (UMW510).

Körde med Schumacher Mini Pin Yellow igår och testade två olika foam. Dels Schumacher ”Foam inserts hard – ultra wide” (U6669) och dels Team Losis ”Truck foam liners, firm” (LOSA7698). Losis foam gör däcken stenhårda och jag trodde först att denna kombination skulle vara bäst men bilens bakvagn hade en tendens att släppa när man drog på i kurvorna. Tyckte att Mini Pin fungerade bäst med Schumachers egna foam. Fram körde jag på mina ProLine ”M3 MultiRib” från i somras. Däcken fram soppade jag med ”CS-Grip Tyre Conditioner high grip”. Hade med mig ett par Mini Pin fram men hade inte tid att testa. Skall fortsätta att testa däck och foam bak och fram. Under vintern skall jag försöka lära mig lite mer om det här med foams och hur det påverkar bilens köregenskaper.

Vi får se hur mycket tid det blir för träning den här vintern. Målet är att komma iväg och köra tre gånger till innan jul och sedan efter jul köra två eller tre tävlingar och minst fem träningar. Hade väldigt roliga igår!

1 kommentar:

TpParts RcXtreme sa...

Trevlig läsning som alltid Kristoffer!!!

/Thomas