måndag 26 september 2011

Ny banlayout

TMK Raceway har inför RM:et ändrat banlayouten och under den gångna helgens sydcupen-tävling var det möjligt att testa den nya sträckan. Personligen tycker jag det har blivit en svårare bana, främst för att det nu finns partier som är både snabba och knixiga. En annan kommentar som hördes om banan var att det fanns få partier att köra om på. Vad det innebär på RM:et återstår att se. Hur som helst, här är lite bilder och en video på layouten.

Första partiet är det samma som från förra layouten.

Längst bort kör man nu rakt fram och att få rätt på partiet med lilla hoppet och S-kurvan var inte helt lätt eftersom man inte riktigt ser var man ligger i banan.

Platåhoppet är det samma men efter 180 gradaren följer sen ett långt svepande parti som jag tyckte var ett roligt nytt inslag på banan. Det går fort. Sen får man titta på bilden ovan för att få ihop sträckningen.

Efter den stora hoppsektionen, samma som tidigare, har man tryckt ihop banan så att den är i smalaste laget.

Nytt är också denna resultattavla. Hade svårt att följa mina egna resultat under racen men helt klart bra när man tittar på racen.

Avslutningsvis, en liten film som kanske bättre åskådliggör TMK Raceways nya banlayout. Kai Koivuranta, Trelleborgs MK, kör ett träningsvarv med sin Losi 22.

Inga kommentarer: