onsdag 29 oktober 2008

Nyheter från Kyosho Corporation och Pledger Corporation

No.30078 I december släpper Kyosho sin Lazer ZX-5 FS som byggsats. Lagom till jul med andra ord!

Den stora förändringen den här gången är placering av motor och batteri. Motor med huvuddrev har placerats så lång fram i bilen som det är möjligt för att få bättre viktbalans. Batterierna ligger också tre och tre, vilket sägs ge bättre balans i bilen. En annan förändring är att FS är 10 millimeter längre än tidigare Lazer-bilar. Skall ge bättre fäst över håligheter, något vi här i Sverige brukar ha en del problem med då våra banor snabbt blir uppkörda på tävlingar.

No.LA247 Kyosho släpper nu också en vingsats bestående av tre vingar för ZX5 och RB5. På deras hemsida skriver man: ”3-different shapes of wings included in the one set. Choose the best option to suit various road conditions” (Källa www.kyosho.com).

Men frågan är om inte den stora nyheten ändå kommer från "Pledger Corporation"! En framvingen till RB5:an. Min klubbkompis Calle Pledger har höstlov och har passat på att klippa lite lexan. Skall bli intressant att höra hur framvingen påverkar RB5:ans köregenskaper. Snyggt jobbat! Jag beställer två stycken på stående fot…

källa: callepledger.wordpress.com

Inga kommentarer: