fredag 31 oktober 2008

Hobbymässa



Idag slogs portarna upp till Hobbymässan i Frescatihallen, Stockholm. En av utställarna är Sällskapet för Udda RC-bilar - S.U.R - där jag hittade Tamiyas gamla Audi Quattro Rally från 1983. Det var min första riktiga radiostyrda bil. Inte undra på att man blev lite nostalgisk. Utbudet på mässan för oss som tävlar inom miniracing är annars ganska magert. De flesta säljare på mässan riktar in sig på de köpare som ser radiostyrda bilar främst som en leksak. Men ett och annat guldkorn hittade jag hos de återleverantörer som fanns på mässan. Det som intresserade mig tänkte jag presentera här.

Västerorts RC presenterar sin bredda föreningsverksamhet inom radiostyrda bilar. De huserar ute i Lövsta och har dragstrip, en 1:8 bana för offroadbilar, en crawlerbana samt en bana för 1:10/1:16/1:18 offroadbilar. På mässan har de byggt upp en crawlerbana där man som besökare får prova på denna variant på RC. Mer information om klubben finns HÄR.

Kyosho har en stor monter med deras modeller, men relativt få tävlingsbilar finns med. Mikael Johansson - MHF Skarpnäck - har lånat ut sina tävlingsbilar och de finns för beskådan (Mikaels bilar kan man också läsa om HÄR).



Minicars har med sig en del prylar och bland det nya finns bland annat detta: Futabas nya rattradio 4PK 2.4GHz FASST, ställbart nätaggregat (5-15V och 0-15A) från Hop Wo och så en ny laddare från iMax, B6AC+ som har samma egenskaper som den gamla iMax B6 laddaren men nu med ett inbyggt 230V nätaggregat.


RaceCar Hobby har en monter med de produkter som de importerar till Sverige. Bland annat har de KO-Propo:s rattradior och i sin monter visar de den nya radion KO Propo EX-1 UR 40Mhz, som skall vara det billigare alternativet till KO-Propo EX-10 Helios. De importerar också stötdämparolja från Caster Racing där varje behållare innehåller 60 ml till samma pris som andra företags 40 ml-burkar.

RaceCar Hobby importerar även denna 4WD elbuggy vid namn Extreme M10 RTR. Den finns inte med på mässan men den skulle gärna jag vilja titta på!

Och så finns tidningen Allt om hobby på mässan. Trots sitt enorma uppsamlingsområde får man ändå ge tidningsledningen en eloge för att de lyckas pressa in så mycket RC i tidningen som de ändå gör. Super!

Mässan fortsätter under Allhelgonahelgen och öppettider är: lördag 10-18 och söndag 10-17.

Läs mer på Hobbymässan.

Inga kommentarer: