måndag 7 februari 2011

Race på Micro Indoor Raceway

I söndags, den 6 februari, var det dags för tredje omgången av Indoor Racet i Furulund. Körde första racet (läs HÄR), stod över det andra och såg framemot denna tredje gång. Till detta tillfälle var det sex stycken anmälda i Short Course och det känns ju som en rätt bra uppslutning. En del av de som körde första racet var inte där, samtidigt som det var några nya. Kort sagt, klassen växer!

Det är inför varje race en ny banlayout och det är verkligen roligt att folket på Micro Indoor Raceway anstränger sig för att skapa nya utmaningar. Jämfört med det första racet var söndagens layout bättre, det var en bana där körningen flöt på bättre men också var mer utmanande. Hoppet i kurvan innan rakan var svår att få till bra, liksom det stora hoppet som här är mitt i bilden. Det fanns också ett parti med ordentliga ojämnheter där det gällde att välja rätt spår.

En av finalerna i 1:8 Buggy el, här med Micke Pålsson i pole position med sin Mugen Seiki. Micke slutade också som segrare i sin klass.

På bilden ovan är det Mikael Olsson - Sjöbö MK - som är i farten, här i 1:8 Buggy el, men lite senare också i 1:10 SC.

Sista inställningarna innan final i 1:10 SC.

Från höger: 3:an, 1:an och 2:an i SC 1:10: Christoffer Nicklasson blev vinnare, Roger Olsson tog andra plats och så undertecknad fick åka hem med en liten buckla som dock snabbt beslagtogs av barnen. Men hur som helst, det blev några riktigt bra tillfällen med tajt racing. Roger och jag hade en bra fajt i sista finalen där vi körde om andra platsen men tyvärr rasade min växellåda och jag fick ställa bilen vid sidan. Hade också några roliga fajter med Niklas Björk i kvalen. 1:10 SC är helt perfekt om man söker en klass med bra racing. Vinnaren, Christoffer Nicklasson, rådde ingen på denna söndag, utan han var outstanding i sin körning.

Sista racet för vintern på Micro Indoor Raceway körs den 13 mars, anmälan görs HÄR.

Inga kommentarer: