lördag 2 maj 2009

SC i Trelleborg den 2 maj

Hade verkligen sett framemot att få köra race i Trelleborg men så blev det inte. Flytten ner till Skåne, som jag skrivet kort om här på bloggen tidigare, tar just nu all tid. Så trots att biljetterna ner till Skåne var bokade har jag nu fått ägna tid till att leta boende här nere istället för att köra RC. Men jag fick några timmar ledig idag lördag och tog mig då ner till banan i Trelleborg för att titta på de två första finalerna i 2WD. Här kommer lite bilder för alla som har planerat att åka ner till RM:et och köra. Och för egen del kliade det rejält i fingrarna av att bara stå bredvidd och titta på när de andra fick köra den fina banan i Trelleborg.

Banan i Trelleborg har samma sträckning som förra året men man har jobbat på att få bättre flytt i den. Alla förare jag pratade med verkade gilla den nya layouten, det enda man klagade på var att det var halt men det är väl det som kalas buggy!

Den extrema klättringen har tagits bort och nu ser man bilen hela vägen runt nålfilten.

Kicken på en del hopp har fixats till så att bilarna verkligen lyfter.

Feldosering modell större, även kalad Pimpscorner.

En syn som vi i Mellansverige blivit ganska vana vid under vintern; PerErik som TQ. Så blev det även idag.

A-finalister redo.

Start i första A-finalen. PerErik tog ledningen men fick ganska snabbt en jagande Otto bakom sig. Blev en jämn och spännande körning några varv men sedan fick PerErik släppa Otto som kunde ta hem segern i första finalen.

Kai pressar i B-finalen. De var bara två förare i denna final men det var sevärda finaler. Mycket stod på spel! Kai drog det längsta strået med en stabil körning.

I andra A-finalen trasslade många bilar in sig med varandra i hoppen och Foppa kunde ta ledningen.

Foppa körde stabilt men kunde inte hålla Otto bakom sig. Körde dock in på en andra placering med en jagande PerErik bakom sig.

Dagens segrare i 2WD Otto.

Otto körde med en vikt precis över den godkända viktgränsen och det såg väldigt stabilt ut på banan. Många andra förare följde efter. Kan tänkas att det blir lätta bilar med dämpningen riktigt mjuk i sommar.

Inga kommentarer: