måndag 28 januari 2008

Ingen träning



Ingen träning denna helg, utan istället har det gets lite tid att fixa till bilen. Detta görs med fördel vid bordet i vardagsrummet, som på bilden, eller vid köksbordet. Personligen tycker jag detta är en del av nöjet med denna hobby: att få koppla bort vardagens arbete och göromål och istället sjunka in i en värld av skruvar och lödning. Har en hel del att fixa!

Förre helgens träning resulterade i en sönderkörd motor. En ny beställdes redan i måndags och har monterats in i helgen. Efter en del funderande bestämde jag mig för en Orion Method V2 13x2 för 495 kronor. En prisnivå som jag tycker är rimlig (återkommer senare med omdöme).

Har också beställt nya fjädrar och stötdämparolja, i hopp om att hitta en bättre inställning på bilen för inomhuskörning. I motsats till när jag körde RC-bil i början av 1990-talet finns det idag en mängd inställningstips att ta del av ute på Internet. Ofta är det teamförarna för olika märken som efter sina tävlingar lägger upp sina specifika inställningar. Detta underlättar för oss amatörer. Nu har jag hittat en sådan inställning på petitrc.com och skall testa den på bilen. Den stora förändringen är Kyoshos fjädrar ”Light Green” (#75) fram och bak samt Kyoshos Siliconolja 400 fram och 350 bak (återkommer senare med omdöme).

torsdag 24 januari 2008

Foto I

Det skall inte bara vara långa diskussioner om motorer, accar, sändare, servon och bilar på den här bloggen, utan jag kommer också publicera mina bilder här. Först ut är några bilder som jag tagit under träningen på min hemmaklubb MHF Skarpnäck. Håll till goda.